KAPUŠANY: Obec začala s výstavbou areálu pre kultúrne podujatia

06.03.2011 Prešov

Kapušany 6. marca (TASR) – Priaznivcov ľudových tradícií, ktorí v posledných rokoch vždy začiatkom leta prichádzajú do Kapušian, okres Prešov, aby tu sledovali vystúpenia folklórnych súborov, chcú v tomto roku ...
Starosta obce Jozef Pribula pre TASR uviedol, že s prácami na stavbe nového pódia v parku začali tento týždeň. Tie by mali byť ukončiť do konca augusta, na kedy presunuli aj tohtoročné Kapušianske folklórne dni.
Finančné prostriedky vo výške 110.000 eur na výstavbu pódia obec získala od občianskeho združenia MAS Šafrán, ktorého je členom.
\"Zastrešené pódium bude mať rozmery 10 x 15 metrov, to znamená, že tam bude dostatok priestoru pre hudobníkov i tanečnú skupinu. Prirodzene tam bude závetrie a v zadnej časti vybudujeme dve šatne a samostatné sociálne zariadenia, \" priblížil starosta.
Okrem toho plánujú v parku dobudovať aj hľadisko pre približne 800 divákov, na to však potrebujú zohnať asi 30.000 eur. Starosta konštatoval, že v obci doteraz zorganizovali sedem ročníkov Kapušianskych folklórnych dní, o ktoré je pomerne veľký záujem a každý rok sem prichádza stále viac ľudí. Preto chcú pre nich vytvoriť lepšie podmienky.
V obci je niekoľko kultúrnych telies a záujmových útvarov, ktoré v priebehu roka pripravujú množstvo vystúpení. Pôsobí tu napríklad FS Kapušančan, Detský folklórny súbor Čerešenka, skupina Richtaroše, Cirkevný zbor Aleluja a Divadlo DiKAPY.
\"Všetky kultúrne a spoločenské podujatia, ktoré organizujeme pod holým nebom, by sme chceli presunúť do parku. Je tam pripravená aj plocha pre multifunkčné a detské ihrisko, na ktoré sme získali peniaze zo štrukturálnych fondov, \" dodáva starosta.
 

Vyberte región

mark